Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

RENDEZVÉNYEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

IAHPC fotópályázati hirdetmény 2023

2023. augusztus 16.

Vegyél részt a Nemzetközi Hospice-Palliatív Szövetség (IAHPC) fotópályázatán, értékes díjakat nyerhetsz! Mutasd be, milyennek látod a palliatív ellátást – pénzjutalmat is nyerhetsz!

Az IAHPC hírlevelének szerves része a vizuális történetmesélés. A fotók bemutatják tagjaink módszereit és tapasztalatait szerte a világon, ez pedig inspirálóan hat és tájékoztatásként szolgál a globális IAHPC közösség számára.
Az IAHPC fotópályázat egy virtuális találkozó lehetőségét kínálja a közösség számára – ha nem lehetünk ott személyesen, akkor fotókat oszthatunk meg, amelyek megjelenhetnek az IAHPC Hírlevelében és a weboldalon. Fotóidnak köszönhetően te és a szervezet, amelynek részese vagy, világszerte láthatóak lesztek.
A következő témákban várunk fotókat: klinikai gyakorlat, tanítás, gondoskodás, élet a mindennapokban vagy más olyan téma, amely támogatja az IAHPC négy tematikus munkaterületének valamelyikét:
• A palliatív ellátás – mint egyetemes alapellátás – elsődleges egészségügyi ellátásba való integrálásának a támogatása, továbbá a palliatív ellátást szolgáló alapvető gyógyszerekhez való hozzáférés támogatása.
• Oktatás, az elsődleges egészségügyben és a palliatív ellátásban résztvevő dolgozók készségfejlesztése.
• Kutatás, a palliatív ellátás globális szinten tapasztalt fejlődését szemléltető bizonyítékok gyűjtése.
• Információterjesztés, az érdekelt felek oktatása, a hatások felerősítése ott, ahol változás történik, a palliatív ellátás iránti igény növelése, további változások inspirálása.
A fotók bemutathatnak például pácienseket, klinikusokat, önkénteseket, gondozókat, gyógyszerészeket, diákokat tantermi vagy online órákon, kormányzati képviselőket, vagy a közösség tagjait. A határt a képzelet szabja!

Díjak
Az IAHPC a következő díjakat ajánlja fel:
• 1. helyezett: a tagság 2 éves kiterjesztése és 300 USD pénzjutalom
• 2. helyezett: a tagság 1 éves kiterjesztése és 200 USD pénzjutalom
• 3. helyezett: a tagság 6 hónapos kiterjesztése és 100 USD pénzjutalom

Feltételek
Versenyszabályzat
• IAHPC tagok nyújthatnak be megfelelő minőségű fotókat. Nem vagy tag? Csatlakozz most az IAHPC-hez! A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt
• A részvétel csak saját fotóval engedélyezett.
• 3 fotó nyújtható be (preferáljuk a magas, 1920 x 1080 pixel vagy annál nagyobb felbontást)
• A fotó(ka)t benyújtó személynek kell a szerzői jog tulajdonosának lennie. (Bármilyen általad készített fotó szerzői joga automatikusan a tiéd.)
• Szükséged van a képen azonosítható személyek engedélyére.
• Ne helyezz szöveget a fotóidra, ne nyújts be képernyőképet, se kollázst!

Részvétel
Fotóidat a médiamegjelenési űrlapon A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt nyújtsd be, illetve ha gyermekek azonosíthatók a fotón, töltsd ki a kiskorúak űrlapját A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt is! Kezdd a „Fotópályázat” szóval, és feltétlenül mellékelj leírást a fotókhoz!
További információért és a fotó beküldéséhez látogass el az IAHPC weboldalára!

További információ
Az IAHPC tagjainak egy csoportja, valamint az igazgatótanács tagjai fogják a beküldött fotókat elbírálni. A fotók anonim fotókként, kizárólag érdemük alapján lesznek elbírálva.
A fotók beküldési határideje 2023. október 31. A nyerteseket november végén hirdetjük ki.
Függetlenül attól, hogy nyertek-e díjat, a fotók bekerülhetnek az IAHPC hírlevelébe. A fotó készítője megfelelő elismerésben fog részesülni. Az IAHPC a hírlevélben közzétett fényképek háttértörténetével kapcsolatosan felveheti a kapcsolatot a pályázókkal.

Mutasd be, milyennek látod a palliatív ellátást!