Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

RENDEZVÉNYEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Polcz Alaine Akadémia: „Engedem el az életet”

2022. november 08.

Szervező: Magyar Hospice Alapítvány
Helyszín: Kino Cafe Mozi (Budapest, Szent István körút 16.( Ditrói Mór utca felöl))

Programsorozatunkkal alapítónk, a hospice mozgalom emblematikus alakja, a 100 évvel ezelőtt született Polcz Alaine szellemi hagyatékát visszük tovább. Kiemelten igaz ez a legközelebbi beszélgetésre, amelynek témája az életvégi tervezés és a halálra való tudatos érzelmi, spirituális és gyakorlati felkészülés lesz.

Hogyan, hányféle módon lehet készülni életünk utolsó szakaszára, a halálra, vagy a halál utáni időszakra? Milyen praktikus elintéznivalók, teendők, tudnivalók merülnek fel ezzel kapcsolatban - mennyi mindenre kell gondolnunk, mennyi minden nem jut ilyenkor eszünkbe. Egyáltalán mennyit és mikor érdemes ezzel foglalkozni egészségesen vagy egy betegség megjelenése után? Hogy segítik a szakemberek a családot, és hogy támogatják egymást a családtagok? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a beszélgetésen, emellett részleteket láthatunk majd Gaal Ilona és Wizner Balázs Végstádium című dokumentumfilmjéből is, amely a 2020-as Verzió Filmfesztivál közönségdíjas alkotása lett, és Nyáry Luca is felolvas nekünk.

A beszélgetés résztvevői: Csikós Dóra (mentálhigiénés szakember, az alapítvány életvégi tervezés szolgáltatásának vezetője), Gaal Ilona (az alapítvány kommunikációs munkatársa, a Végstádium című film egyik rendezője), Nyáry Luca (író, slammer, aktivista) és Singer Magdolna (író, gyásztanácsadó).

Moderátor: Barabás Éva, műsorvezető.

A jegyértékesítés 2022. október 25-én indul. A 2500 Ft-os belépőjegyek megváltásával az est nézői alapítványunk betegellátási tevékenységét támogatják.

Az eseményen az alapítvány által megbízott fotós/munkatárs által fénykép- és hangfelvétel készül. A rendezvényen való részvételeddel, illetve a rendezvény helyszínére való belépéssel hozzájárulsz a felvételek elkészítéséhez és nyilvánosságra hozatalához. Az erre vonatkozó adatkezelési tájékoztató megismerhető honlapunkon, az alábbi oldalon: hospicehaz.hu/adatkezeles A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt

A Polcz Alaine Hospice Akadémia programsorozat előadásokat, beszélgetéseket és műhelyfoglalkozásokat tartalmaz, célja, hogy a daganatos betegségről, a pszichológiai segítségnyújtásról, az életvégi időszakban történő szakszerű és szeretetteljes ápolásról pontosan és tabuk nélkül beszéljünk az utcán, a közbeszédben és ki-ki saját otthonában.
A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta dolgozik azért, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárulása után, lehetőség szerint otthonukban kaphassanak teljes körű, magas színvonalú egészségügyi ellátást. A hospice ellátás fő célja a beteg életminőségének javítása, a fájdalomcsillapítás és a családok lelki támogatása, emellett pedig a társadalmi szemléletformálás és a hospice ismertségének növelése.

Egri Markhot Ferenc Kórház - Hospice Világnap