Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

RENDEZVÉNYEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Beszélgetés Hegedűs Katalin Létezik-e jó halál című könyvéről

2022. február 22.

A Napfogyatkozás Egyesület havonta jelentkező könyvbeszélgetése alkalmával ezúttal egy mindanyniunkat érdeklő, izgalmas témát járunk körül, melynek alapját Hegedűs Katalin Létezik-e jó halál című könyve adja.
Manapság sok ember hal meg szenvedésben. Az orvostudomány képes hosszú ideig életben tartani a szenvedőt, de vajon szükségszerű-e ez? Dönthetünk-e előre arról, hogyan éljük meg az utolsó időszakunkat: kórházban vagy otthon; gépekre kapcsolva vagy békésen elbúcsúzva. Milyen életvégi döntési lehetőségeink vannak és hogyan érinti mindez a családtagot, a majdani gyászolót?
Vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy milyen digitális nyomok maradnak utánunk, és azoknak milyen hatása van gyászoló szeretteinkre? Mik a legegyszerűbb tennivalók, amikkel megkönnyíthetjük életüket, és milyen extrém lehetőségek állnak már most rendelkezésünkre, hogy digitálisan tovább éljünk?

Résztvevők:
Hegedűs Katalin PhD, egyetemi docens, a Kharón folyóirat főszerkesztője, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület alapító tagja
Csikós Dóra - Az Életvégi Tervezés Alapítvány alapítója
A beszélgetést moderálja Singer Magdolna író, gyászkísérő, a Napfogyatkozás Egyesület elnökségi tagja

A beszélgetést a Napfogyatkozás Egyesület facebook oldalán közvetítjük. Várjuk az érdeklődőket, akiknek lehetőségük van kérdezni, kiegészítéseket,hozzászólásokat megosztani.

Utólag az egyesület Gyászportál nevű youtube csatornáján és a (Napfogyatkozás Egyesület honlapján A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt) az online események menüpont alatt tekinthetőek meg a Könyvbeszélgetés korábbi adásai is.

Hegedűs Katalin - Létezik-e jó halál című könyv borítója

Forrás: https://www.facebook.com/events/1976072495905926/ A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt