Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

RENDEZVÉNYEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

A méltóság hangja - jubileumi nagykoncert

2022. február 16.

Ősbemutató, kivételes zongoraművészek és egy páratlan ütőegyüttes – mindez a Magyar Hospice Alapítvány 30. születésnapja alkalmából rendezett jubileumi nagykoncerten.

2022. február 16-án Ránki Dezső és Klukon Edit, Presser Gábor és Szakcsi Lakatos Béla, valamint az Amadinda Ütőegyüttes lép fel a Zenakadémia nagytermében, hogy méltón ünnepeljük alapítványunk fennállásának 30. évfordulóját. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy jubileumi évünk fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A koncert első felében Ránki Dezső és Klukon Edit előadásában hallhatjuk a klasszikus kétzongorás és négykezes zeneirodalom gyöngyszemeit. Tolmácsolásukban felhangzik Dukay Barnabás az alapítvány felkérésére írt ünnepi kompozíciója. A második részben Presser Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és az Amadinda Ütőegyüttes - Bojtos Károly, Holló Aurél, Rácz Zoltán és Váczi Zoltán - gondoskodik a felejthetetlen hangulatról. Az est kiemelt része a „hangárverés”, a közönség bevonásával születő improvizáció a zongoraművészek előadásában.

A hangverseny teljes bevétele a Magyar Hospice Alapítvány betegellátó munkáját támogatja.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta dolgozik azért, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárulása után, lehetőség szerint otthonukban kaphassanak teljes körű, magas színvonalú egészségügyi ellátást. A hospice ellátás fő célja a beteg életminőségének javítása, a fájdalomcsillapítás és a családok lelki támogatása, emellett pedig a társadalmi szemléletformálás és a hospice ismertségének növelése.

Forrás: https://www.facebook.com/events/918793515432722/ A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt

Jegyek ide kattintva válthatók A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt