Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

RENDEZVÉNYEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

’Mozdulj meg a hospice-ért!’ Tekerd velünk körbe a Velencei-tavat! · Beszámoló

2018. június 21.

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület immár második alkalommal 2018. május 26-én invitált egy megmozdulásra minden sportembert, diák önkéntest és támogatót a Velencei-tó körbebiciklizésére, melyet a Mozdulj meg a hospice-ért! programsorozat részeként kezdeményeztünk. A megmozdulás célja a közösségi megmozdulás, a gyógyíthatatlan betegek ellátásának javításáért szolgált. A regisztrációs díjakból és támogatásokból befolyó teljes bevételt a hospice ellátás fejlesztésére fordítjuk.

Gyönyörű napos vízparti idő és lelkes hospice önkéntesek várták Gárdony Sport Beach parkolójában a kicsiket-nagyokat, családosokat, fiatal és idős kerékpárost.

A túraútvonalon 3 frissítő pontot biztosítottunk, melyeknél önkénteseink a Preventa cég által felajánlott hideg ivóvízzel, és harapnivalóval vártak minden kitartó sportembert.

40 regisztrált résztvevő Mozdult meg a hospice-ért! – tekerte körbe velünk a Velencei-tavat és 10 hospice-önkéntes segítette a program sikerét.

A futamot nem versenyként terveztük, sokkal inkább hospice-közösség építő eseményként, melynek minden résztvevője, támogatója és segítője részese lehetett. Minden résztvevő emléklappal távozott és díjaztuk a leggyorsabb, legfiatalabb résztvevőt. Köszönjük szépen önkénteseinknek a sok háttérmunkát és támogatóink segítségét.

A rendezvényről készült képgalériánk megtekinthető: galeria/2017-05-27_Mozdulj_meg_a_hospice-ert_Hospice_Biciklitura

Összeállította

Lukács Miklós
elnök