Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

RENDEZVÉNYEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Kísérés a gyász útján

Mérföldkövek a gyászolók segítésében
Budapest, 2017. október 19.

A Napfogyatkozás Egyesület konferenciája Polcz Alaine halálának 10. évfordulója alkalmából.

Napfogyatkozás Egyesület konferenciája 2017.

A konferencia célja a szakmai párbeszéd elindítása a szakemberek között, a munkájuk során gyászolókkal találkozó segítők számára ismeretek átadása és az egyesület szakmai programjainak bemutatása – a bekapcsolódás lehetőségének felkínálásával.

Teret és fórumot kívánunk teremteni a gyászról folyó diskurzusnak annak érdekében, hogy a szakmai hozzáértés és a felelős szakmai munka feltételeihez hozzájárulhassunk.

Azért, hogy a halál és veszteség okozta gyászban mindenki támogatást kapjon, nagyon fontosnak tartjuk azokat az intézményi protokollokat, amelyekkel rendszerszinten lehetne a gyász folyamatát segíteni már a haláleset bekövetkeztének pillanatától – és nem hagynák magukra a gyászolókat egyéni megoldásokra, sokszor teljes elszigeteltségre utalva őket. Polcz Alaine maga is kidolgozta a kórházi ravatalozás protokolját, amely a halál elfogadását segítené az intézményi feltételek között a gyászolóknak és az egészségügyi dolgozóknak, érintetteknek egyaránt. Kiemelt hangsúlyt kap képzéseinken ezen túl a pre- és perinatális gyász, és a gyermekgyász protokollja is.

A konferencián a szakembereket és az egyéni érintettség miatt érdeklődőket, a munkájuk során gyászolókkal találkozókat (pedagógusok, egészségügyi dolgozók) és a komplex veszteségeket megélő érintettekkel dolgozókat (sérült gyermeket nevelő szülők) is sokoldalú program várja.

Jelentkezés és részletes információ a konferencia honlapján: uj.gyaszportal.hu A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt