Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

RENDEZVÉNYEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

’Mozdulj meg a hospice-ért!’ Tekerd velünk körbe a Velencei-tavat! · Beszámoló

2017. június 1.

2017. május 27-én szeretettel vártunk minden sportembert, diák önkéntest és támogatót a Velencei-tó körbebiciklizésére, melyet idén az elsőként, de szándékaink szerint hagyományteremtő rendezvényként, a Mozdulj meg a hospice-ért! programsorozat részeként kezdeményeztünk.

Rendezvényünk célja: közösségi megmozdulás a gyógyíthatatlan betegek ellátásának javításáért. A regisztrációs díjakból és támogatásokból befolyó teljes bevételt a hospice ellátás fejlesztésére fordítjuk.

Gyönyörű napos idő és lelkes hospice önkéntesek várták 10 órától Velence Korzó előtti parkolóban regisztrációra a kerékpárosokat. 11 órakor a Miriam Jug által készített rajtzászlók alatt Lukács Miklós, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnökének köszöntője után, Farkas Kinga önkéntes koordinátorunk indította el a futamot.

A túraútvonalon 2 frissítő pontot biztosítottunk, melyeknél önkénteseink a hideg ásványvízzel, müzli és zabpehely szeletekkel, szőlőcukorral vártak minden kicsit és nagyot.

50 regisztrált résztvevő Mozdult meg a hospice-ért! – tekerte körbe velünk a Velencei-tavat és 10 hospice-önkéntes segítette a program sikerét.

A futamot nem versenyként terveztük, sokkal inkább hospice-közösség építő eseményként, melynek minden résztvevője, támogatója és segítője részese lehetett. Mégis készültünk két díjjal, melyet a befutónál átadtunk a leggyorsabb résztvevőnek, Szilágyi Sándornak és a legfiatalabbnak, a 7 éves Jug Milenának. Teljesítményüket arany-keksz díjjal és oklevéllel honoráltuk, de minden befutónak tudtunk adni egy-egy emlék szívecskét is, melyeket Brjeska Dóra a Van Holnap Zsákos Alapítvány képviselője készített számunkra. Programunkhoz csatlakozott Ternován Zoltán, a Te Se Add Fel Egyesület képviseletében.

A tó-kört minden résztvevő teljesítette, igaz, volt, aki hajózással egészítette ki, néhányan ellenkező irányba haladtak, sőt páran a Szúnyogszigetet is megjárták, de összességében jó hangulatban, aktívan és pozitív, igazi közösségi élménnyel zártuk a rendezvényt.

Köszönjük szépen önkénteseinknek a sok háttérmunkát és támogatóink segítségét, a Fontpress Nyomda által készített rajtszámokat, a Zabpehely falatokat és a frissítőül szolgáló Preventa ivóvízet!

A rendezvényről készült képgalériánk megtekinthető: galeria/2017-05-27_Mozdulj_meg_a_hospice-ert_Hospice_Biciklitura

Összeállította

Schaffer Judit
alelnök