Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

RENDEZVÉNYEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Beszámoló a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület Országos Értekezletéről

Budapest, 2015. április 17.

Országos Hospice Értekezletünk 2015. április 17-én került megrendezésre Budapesten, a Tulip Inn Budapest Millenium-ban. Országos Értekezletünkön a hospice szolgálatok közel száz orvosa, vezetője és szakdolgozója vett részt. A korábbi évek hagyományaihoz híven ismét összefoglaltuk az elmúlt év tapasztalatait és eredményeit, a jövő kihívásainak tükrében meghatároztuk a közös utat: feladatainkat és céljainkat. Meghívott előadóink: a szakma kiválóságai segítettek abban, hogy továbbra is őrizzük és fejlesszük a hospice ellátás minőségét, elősegítsük szakmai és társadalmi megbecsülését.

MHPE Országos Értekezlet Budapest 1

MHPE Országos Értekezlet Budapest 2

A korábbiaktól eltérően Értekezletünket ez évben menedzsment témájú képzésként nyújtottuk be akkreditációra, így ez egy, a terveink közt szereplő szakmai képzés sorozat első eseménye lett egyben. A rendezvény szakdolgozók számára 17 kreditpont, nyilvántartási száma: 2779/2015.

Programunk a terveknek megfelelően zajlott:

MHPE Országos Értekezlet Budapest 3

10:00-10:10
Bevezetőt, köszöntőt mondott Dr. Beneda Attila, EEM helyettes államtitkár és Schaffer Judit a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnöke

10:30-10:50
Hospice Magyarországon - Statisztikai áttekintés - Dr. Hegedűs Katalin PhD, Munk Katalin ( Lsd. Összefoglalás a 2014 évi hospice betegellátásról (pdf) )

10:50-11:25
Közgyűlésünkön került sor az Egyesület szakmai és pénzügyi beszámolójára, Schaffer Judit ( Lsd. Az MHPE közhasznúsági jelentése a 2014 évről (pdf) )

11:25-11:45
Palliatív orvosképzés - Dr. Csikós Ágnes PhD

11:45-12:25
Workshop - A hospice gyakorlóhelyek követelmény-rendszerének kidolgozása a palliatív orvosképzés területi gyakorlataihoz.

12:25-13:10
Szendvics és kávé / a kiállítás megtekintése

MHPE Országos Értekezlet Budapest 4

13:10-13:30
A magyar gyermek palliatív-hospice mozgalom stabilizálódása és a szemléletváltozás szakmai és társadalmi folyamatainak áttekintése - Dr. Benyó Gábor

13:30-13:50
Klinikai palliatív mobil team kezdetei az aktív ellátásban - Lukács Miklós

MHPE Országos Értekezlet Budapest 5

MHPE Országos Értekezlet Budapest 6

13:50-14:10
Az önkéntes munka tapasztalatai és lehetőségei 2015-ben - Dr. Zana Ágnes PhD

14:10-14:50
Workshop - Az önkéntesek foglalkoztatásának, megőrzésének lehetőségei és buktatói.

MHPE Országos Értekezlet Budapest 7

MHPE Országos Értekezlet Budapest 8

MHPE Országos Értekezlet Budapest 9

Rendezvényünk szervezője, a már évek óta kiváló és megbízható partnerünk, a Blaguss Utazási Iroda Kft., kiemelt támogatónk a Medifood Hungary Kft., további támogatóink a Mediszintech Orvostechnikai Kft., a Mediq Direkt Kft., az Izotóp Intézet Kft. és a 168 Óra volt. Ezúton is köszönjük a támogatást!

Az Egyesület kilenc szerződött önkéntese segédkezett értekezletünk előkészítésében, heten pedig a helyszínen, informatikai, technikai támogatással, fotózással, könyvárusítással, jótékonysági csokivásárral és szervezési segítségnyújtással járultak hozzá, hogy a rendezvényünk zavartalan, gördülékeny, hasznos, sokszínű és emlékezetes legyen. Ezúton is köszönjük, az Egyesület önkénteseinek értékes, lelkes és kiváló munkáját!

Schaffer Judit

Képgalériánk: Országos hospice értekezlet