Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

RENDEZVÉNYEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Hospice Világnap

2007. október

Kedves Kollégák, kedves Barátaink!

Worldday 2007 banner

2007. október 6-án, immár harmadik alkalommal ünnepeljük a hospice és palliatív ellátás világnapját. A World Hospice and Palliative Care Day a Help the Hospices szervezettel együttműködésben azért jött létre, hogy az egész világon felhívja a figyelmet a hospice ellátás fontosságára, szellemi és anyagi támogatást szerezzen ennek az ellátási formának. 2006-ban a világ 74 országában szerveztek koncerteket, megemlékezéseket, konferenciákat, színházi előadásokat, kiállításokat stb.
Ezzel egy időben kerül megrendezésre a már szép múltra visszatekintő Hospice Voices (Hospice Hangok), amelynek során maratoni zenei koncerteket tartanak világszerte. A befolyó adományokat a hospice ellátás fejlesztésére fordítják.

Szeretnénk mi is folytatni ezt a szép hagyományt, és felhívni a magyarországi hospice szervezeteket arra, hogy ünnepeljük együtt a világgal a Hospice Világnapját a szenvedő betegekért és a hospice ellátás népszerűsítéséért.

Arra kérünk Benneteket, hogy lehetőségetek szerint csatlakozzatok a rendezvénysorozathoz.
Ha bármilyen helyi rendezvényt - koncertet, szentmisét, színházi előadást, kiállítást, jótékonysági árverést terveztek ebben az időszakban, kérjük, értesítsetek bennünket, hogy méltóképpen hírt adhassunk az eseményről.

Kérjük, írjátok meg a rendezvény pontos címét, időpontját, a résztvevők és a szervező egyesület nevét.

További információkat olvashattok a Világnapról a www.worldday.org A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt honlapon.
Honlapunkon szerepelnek a részletes beszámolók a tavalyi magyarországi rendezvényekről, rövid összefoglalóját itt olvashatjátok.

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület