Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

MIT CSINÁLUNK?

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

almát evő hospice beteg gyerekkel

Hospice önkénteseink segítik az életük végén járó betegeket, emberi méltóságának megőrzését, a hospice szellemiség és a palliatív szemlélet terjedését, a tagszervezetek és az Egyesület munkáját. Új területek, lehetőségek: A munkakört illetően mindig vannak általunk aktuálisan kiemelt területek, ezekről bővebben a Hol segítünk menüpontban olvashatsz, de ötleteidet szívesen fogadjuk egyéb - új - területekkel, munkakörökkel kapcsolatosan a hospice@hospice.hu e-mail címre.

Flexibilis munkaidő és beosztás: Munkaidődet te szabod meg munkába állásodat megelőzően, melyet közös megállapodással önkéntes szerződésedben rögzítünk. Vállalhatsz állandó vagy alkalmi munkát (pl. kapcsolattartó, betegfelügyelő - állandó, rendezvényeinken fellépő, képzéseinken rendező - alkalmi). Munkáink egy része otthonról, számítógép segítségével végezhetőek, de ezek esetében is fontosnak tartjuk a zökkenőmentes kommunikációt mind a magunk, mind az önkéntesek részéről.

Fontos: hospice önkéntes nem fogad el fizetséget sem a betegtől, sem a családjától! Munkájáért semmilyen juttatásban nem részesül. Elfogadja a beteg és családja értékrendjét, nem minősíti, nem kritizálja és nem akarja saját maga értékrendjét, véleményét ráerőltetni a betegre, hanem segíti, támogatja őt saját megoldásainak megtalálásában.

Mit várunk el egy hospice önkéntestől?
  • A hospice eszméjével való azonosulást
  • Rugalmasságot
  • Megbízhatóságot
  • Precizitást
  • Minőségi munkát
  • Határidők betartását
  • Gördülékeny kommunikációt
  • Empátiát

Mit adunk önkénteseinknek? Referenciát közhasznú non-profit szervezetünktől, jó munka esetén elismerést, gyakorlati lehetőséget az általad választott területen, előrelépést, vagy lehetőséget újabb munkakörök betöltésére, önképzési lehetőséget a képzéseinken, szakmai tréningeken, konferenciákon való részvétellel az Egyesület delegált önkénteseként. Ezen túl tagja lehetsz egy lelkes, sokszínű, rátermett csapatnak. Folyamatos tájékoztatást a Facebookon: www.facebook.com/HospiceOnkentes A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt találhatsz, aktuális önkéntes állás lehetőségekről, eseményekről és pályázatokról.