Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

SZAKDOLGOZÓ KÉPZÉSEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Williams ÉletKészségek

Stresszkezelő és kommunikációs készségfejlesztő tréningek
Gondoskodás 2000 - MHPE

  • Időtartama: 16 óra
  • Akkreditáció: 20 pont MHPE-WÉK SZTK-A-077665/2017 ÁEEK
    Felnőtt ápolás és gondozás, gyermek ápolás és gondozás, sürgősségi ellátás, mozgásterápia és fizioterápia, egészségügyi menedzsment szakmacsoportban dolgozók számára.
  • Részvételi díj: 25.000 Ft
  • Facilitátor: Schaffer Judit
  • Csoportlétszám: 12-15 fő

Csoportok indítását vállaljuk helyi szervezők jelentkezése alapján, velük karöltve, vagy Budapesten illetve Százhalombattán egyedi jelentkezők megfelelő létszáma esetén.

Jelentkezni lehet email-ben a gondos2000@t-online.hu vagy az iroda@hospice.hu címen.

***

A Williams ÉletKészségek Program

Az USA-ban több, mint 10 éve alkalmazzák nagy sikerrel a Williams Életkészségek Programot. A tréning tematikáját és módszertanát a Duke Egyetem (Durham, NC,USA) vezető szakemberei dolgozták ki. A stresszkutatás legfrissebb eredményeinek felhasználásával, sok év csoportterápiás tapasztalata alapján állították össze a programot, melynek fontos szempontjai az idő,- és költséghatékonyság és az elsajátított készségek hosszú távú gyakorlati alkalmazhatósága.
A Williams Életkészségek tréning hatékonyságát, testi-lelki egészségre gyakorolt pozitív hatását nemzetközi szaklapokban közölt tudományos vizsgálatok bizonyítják.
A Williams Életkészségek tréning hatására mérhetően csökken a stressz szint, és megelőzhetőek, illetve jelentősen csökkennek a stresszel összefüggő testi panaszok és a gyakran előforduló szorongásos, depressziós tünetek. A tréning hatására a személyes hatékonyság hosszú távon fokozódik. A résztvevők önismerete és kommunikációs készsége fejlődik, eredményesebben tudják kezelni konfliktusaikat, tartósan elégedettebbek kapcsolataikkal, teljesítményük javul.

***

A Williams Életkészségek Program nemzetközi jogvédelem alatt álló szellemi termék, tulajdonosa a Williams LifeSkills Inc. A program magyar adaptációjára és magyarországi alkalmazására, szakmai felügyeletére kizárólagosan a Selye János Magyar Magatartástudományi és Magatartásorvoslási Társaság jogosult. A szakmai színvonal biztosítása érdekében Williams Életkészségek tréninget kizárólag a Williams LifeSkills Inc. által elismert okleveles Facilitátorok tarthatnak.

Kiknek ajánljuk a Williams Életkészségek tréninget? Az utóbbi évek tudományos vizsgálatai egyértelműen igazolták, hogy a túlzott stressz negatív hatással van az egészségünkre. A stressz egészségkárosító hatása nemcsak a stressz mértékétől, hanem attól is függ, hogyan tudjuk kezelni a mindennapi élet során felmerülő konfliktusokat, az elkerülhetetlen stressz helyzeteket, és ez a képességünk jelentősen fejleszthető.
A tréninget elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnék eredményesen kezelni a munkájuk során adódó stressz helyzeteket, sikeresebben kezelni magánéleti konfliktusaikat, javítani szeretnék munkatársi, baráti, családi kapcsolataikat, hatékonyabban szeretnének kommunikálni.

Mely készségeink fejlődnek a Williams ÉletKészségek tréningen? A program célja olyan készségek megismerése és sajátítása, melyek elősegítik a mindennapi stressz helyzetek és konfliktusok kezelését. A tréning során a résztvevők kommunikációs készsége és önismerete is fejlődik. A tréning hatására hosszú távon fokozódik a résztvevők személyes hatékonysága.

Hogyan zajlik a Williams ÉletKészségek kiscsoportos tréning? A csoportok maximális létszáma 12-15 fő, így minden résztvevő számára kellő gyakorlási időt és személyre szóló visszajelzést tudunk biztosítani. A 16 órás tréning tematikája strukturált, meghatározott egységekből áll, a tréning során 10 bizonyítottan hatékony készséget ismernek meg és sajátítanak el a résztvevők. A készségek elsajátításnak fontos része az otthoni gyakorlás, melyhez Munkafüzet nyújt segítséget.