Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

SZAKDOLGOZÓ KÉPZÉSEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Williams ÉletKészségek Program

Stresszkezelő konfliktusmegoldó kommunikációs és kapcsolati készség fejlesztő program
2009. szeptember 18 - 19.

Stresszkezelő konfliktusmegoldó kommunikációs és kapcsolati készség fejlesztő program

Williams ÉletKészségek logo

A 16 órás tréning időpontja:
2009. szeptember 18 - 19. péntek - szombat

2 x 8 óra, 9.30 - 17.30

Helyszíne:

Semmelweis Egyetem
Magatartástudományi Intézet Könyvtár
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.

Csoportvezető:

DR. KOVÁCS MÓNIKA ERIKA
PhD, pszichiáter szakorvos, egyetemi adjunktus

Jelentkezni lehet a csoportvezetőnél:

E-mail: kovmon@net.sote.hu Tel: 06-30-502-4796

Részvételi díj: 30.000 Ft / fő

Résztvevők száma: csoportonként min. 8 - max. 12 fő

A tréningről röviden:

Az USA-ban több mint 10 éve alkalmazzák nagy sikerrel a Williams ÉletKészségek Programot.

A tréning tematikáját és módszertanát a Duke Egyetem (Durham, NC, USA) vezető szakemberei dolgozták ki. A programot a stresszkutatás legfrissebb eredményeinek felhasználásával, sok év csoportterápiás tapasztalata alapján állították össze.

A program összeállításának fontos szempontjai a költség-hatékonyság, a lehető legjobb időkihasználás, és az elsajátított készségek hosszú távú gyakorlati alkalmazhatósága.

A tréning hatékonyságát, testi-lelki egészségre gyakorolt pozitív hatását nemzetközi szaklapokban közölt tudományos vizsgálatok bizonyítják.

A tréning hatására mérhetően csökken a stressz szint, és megelőzhetőek, illetve jelentősen csökkennek a stresszel összefüggő testi panaszok és a gyakran előforduló szorongásos, depressziós tünetek. A tréning hatására a személyes hatékonyság hosszú távon fokozódik. A résztvevők önismerete és kommunikációs készsége fejlődik, eredményesebben tudják kezelni munkahelyi és magánéleti konfliktusaikat, elégedettebbek a környezetükkel, párkapcsolati és családi életük harmonikusabbá válik, teljesítményük, kompetencia-érzésük javul.

A 16 órás tréning tematikája teljesen strukturált, meghatározott egységekből áll, melyek során a résztvevők a mindennapi Életben alkalmazható Készségeket sajátítanak el. A készségek elsajátításához és gyakorlásához Munkafüzet nyújt segítséget, melyre a hosszútávú, otthoni gyakorlás során is lehet támaszkodni.

1 - 4. óra: Bevezetés, a program áttekintése, bemutatkozás; Gondolataink és érzéseink felismerése, tudatosítása; A problémák megfogalmazása és elemzése; Célok kitűzése, döntéshozatal.

5 - 8. óra: Módszerek negatív gondolataink és érzéseink csökkentésére; Feszültség levezető technikák, relaxáció; Kreatív problémamegoldás; Önérvényesítő (asszertív) viselkedés I.: kérések megfogalmazása.

9 - 12. óra: Önérvényesítő (asszertív) viselkedés II.: Hogyan mondjunk Nem-et; Hatékony beszéd, kommunikációs technikák; Figyelmes meghallgatás, kommunikációs technikák; Empátia csoportokkal.

13 - 16. óra: Empátia egyénekkel; A negatív megnyilvánulások felismerése, pozitív megnyilvánulások és tudatos alkalmazásuk; Prioritások megfogalmazása; A tanult készségek áttekintése, visszajelzések, összegzés. A csoportok maximális létszáma 12 fő, így biztosítunk minden résztvevő számára kellő gyakorlási időt és személyre szóló visszajelzéseket.