Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

ÖNKÉNTES KÉPZÉSEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

10 alkalmas művészetterápiás, élményfeldolgozó/támogatói csoport önkénteseknek

On-line
2022. március 10-től

Kedves Önkéntesek!

Három évvel ezelőtt végeztem el a hospice önkéntes képzést. Jelenleg végzős művészetterapeuta vagyok a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesületnél.

Tudom, hogy mekkora erő, elszántság és segíteni-vágyás kell ahhoz, hogy hospice-önkéntesként segítsetek másoknak és milyen nehéz sokszor azokkal az érzésekkel hazamenni, amelyekkel a segítő munka kapcsán találkoztok.

Ezzel a levéllel/felhívással hozzátok, értetek szólok: 10 alkalmas művészetterápiás, élményfeldolgozó/támogatói csoportot indítok 2022. március 10-től. Bízom benne, hogy a csoportfolyamat végén úgy tudunk elbúcsúzni, hogy talán el tudjátok engedni azokat a nehéz érzéseket, amelyeket akár hosszabb ideje is magatokkal hurcoltok és amelyeket az önkéntes hospice munka kapcsán szereztetek; valamint új erőforrásokat is találhattok a későbbi munkátokhoz.

A csoport zárt formában működik (a második alkalomtól a csoportfolyamat iránt elköteleződött csoporttagokkal folytatjuk a munkát).

A csoport az online térben találkozik minden második héten csütörtökön 17 órától. A csoport időtartama alkalmanként: 2 óra.

Az ideális csoportlétszám 6-8 fő.

A csoportban való részvételhez nem szükséges kézügyesség, művészetekben való jártasság, "csak" figyelem egymás felé, a saját és mások érzéseinek elfogadása, őszinteség.

Tudom, hogy sok segítségre Ti, segítők nem számíthattok, ezért a csoporton való részvétel díjmentes, a csoportvezetés az én önkéntes munkám felétek.

A csoportfolyamatot a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület (MMSZKE) szupervíziója kíséri.

Jelentkezési határidő: 2022. március 4.

Jelentkezni a Facebookon: Havas Dorottya A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt vagy a havasdorka@yahoo.com címen.

Szeretettel várlak Benneteket:
Havas Dorottya