Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

ÖNKÉNTES KÉPZÉSEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Gyermekhospice-önkéntes képzés

Tábitha Ház - MHPE Törökbálint
2017. február 10 - 18.

Tábitha Ház logó

Gyermekhospice-önkéntes képzésünk során a résztvevők választhatnak az egy napos szakmai program, vagy a teljes, 40 órás képzés közt.

Az első napon áttekintjük a gyógyíthatatlan betegségek és a veszteségek kérdéseit, így mindenki számára hasznos lehet, aki érdeklődik a téma iránt, és a gyermekhospice-szervezeteket szeretné önkéntesként segíteni.

A teljes képzésben részt vevők betegágy melletti önkéntes munkát is vállalhatnak a tanfolyam elvégzése után, hiszen erre készít fel az elméleti önismereti és kommunikációs blokk, valamint az ápolási gyakorlati ismereti tréning, melyet a 40 óra tartalmaz.

A gyermekhospice-munka sok tekintetben más, mint a felnőtt hospice ellátás! Az életvégi ellátásban részesülő gyerekek családjainak nyújtott szolgáltatás mellett, más szolgáltatásokat is nyújtunk olyan gyerekeknek, akik életet megrövidítő, gyógyíthatatlan betegséggel élnek.

A családok támogatása azt jelenti, hogy a szülőkre és testvérekre is tekintettel vagyunk! A gyerekek testi-lelki állapota sokszor függ a szülők hangulatától és testi-lelki állapotától, ezért is fontos az ő támogatásuk is.

Fontos! A 40 órás képzésért oklevelet maximum 10% (= 4 óra) távollét esetén tudunk adni. Amennyiben a hiányzások óraszáma ezt meghaladja, a következő tanfolyamon – pótolva a kihagyott napo(ka)t – kaphat oklevelet a résztvevő.

A LÉTSZÁM BETELT!