Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

JELENTKEZEM HOSPICE ÖNKÉNTESNEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Kedves Önkéntes Jelölt!

Köszönjük, hogy szabadidődet és tudásodat a hospice betegek és az ellátás javára szeretnéd fordítani! Az alábbiakban olvashatod, hogyan tudsz segíteni, mik a feltételei és mi a menete a jelentkezésednek.

A hospice önkéntes munkára való jelentkezéskor fontos kiválasztanod, hogy helyileg hol szeretnél dolgozni, hogy háttérben, ügyintézésben vagy betegágy melletti munkában szeretnél-e segíteni, illetve megírhatod az elképzeléseidet arról, hogy te miben tudsz segítni.

Bár önkéntes munkáról van szó, ez csak annyit jelent, hogy a munkádat ingyen ajánlod fel. Éppen ezért a jelentkezés menete nagyon hasonló egy bármilyen más állásra való jelentkezéshez. Keresd meg a szolgálato(ka)t, ahol szívesen segítenél (amelyik szimpatikus vagy a lakhelyedhez, munkahelyedhez közel van), nézz körül a honlapjukon, vedd fel velük a kapcsolatot. Sokat segít a szolgálatoknak, ha elküldöd az önéletrajzodat és egy rövid (max. fél oldalas) motivációs levelet arról, hogy miért szeretnél segíteni és miben gondolod, hogy tudnál segíteni. Ez mind arra jó, hogy egy kicsit jobban megismerjünk. Ha nincs ötleted, miben segítenél, akkor az önéletrajzod alapján megtalálhatjuk azokat a közös pontokat, amikhez te értesz, szívesen is csinálod, nekünk pedig szükségünk lenne ilyen jellegű segítségre (legyen az fotózás, könyvelés, fordítás, tanítás, lelki támogatás, stb.).

A háttérmunkákról: Ahhoz, hogy a hospice-ban háttérmunkát végezhess az elkötelezettségedre és a kíváncsiságodra van szükség. Mindent megtudhatsz, ami a háttérmunkákhoz szükséges az Önkéntes Képzésünk első napjának elvégzésével. Ha a lakhelyedhez közeli hospice szolgálat munkáját szeretnéd a háttérből segíteni, őket itt tudod megkeresni. Fontos, hogy az otthoni és az intézményi ellátók munkájában is részt vehetsz, hiszen adminisztrációra, új ötletekre, rendezvényekre, stb. mindenhol lehet szükség. A háttérmunkák egy része otthonról végezhető (pl.: fordítási feladatok, PR-marketing tevékenység, stb.). Az országos Egyesület önkéntes munkáiról a hospice@hospice.hu email címen tudsz érdeklődni.

Ügyintézés és betegágy melletti munka: A végstádiumú daganatos betegek ellátásában való részvétel egy speciális feladat. Ahhoz, hogy ezeket a feladatokat láthasd el, a saját magad és a betegek érdekében is fontos elvégezned a 40 órás Hospice Önkéntes Képzést. A képzés alapja Magyarországon egységes, ezért elvégezheted az Egyesületnél vagy az oktató szervezeteknél is. A képzésen felül minden szolgálat kérheti egyéb, a saját működésükhöz szükséges tudás elsajátítását. Érdeklődj az egyesületi képzésről itt vagy akár a lakhelyedhez közeli általad választott szolgálatnál.

Önkéntes jelentkezés tartalma:

  • Név, e-mail cím, telefonszám
  • Önkéntes képzést végeztem/nem végeztem
  • Betegágy mellett/ügyintézésben/háttérmunkákban szeretnék segíteni
  • Önéletrajz
  • Motivációs levél
Képzett hospice önkéntes vagyok:
(Többet is megjelölhetsz!)
(Ez később a szerződéskötéskor módosítható bármilyen irányba, addig csak támpontként szolgál számunkra.)
Képzett hospice önkéntest keresek:
(Többet is megjelölhetsz!)
(Ez később a szerződéskötéskor módosítható bármilyen irányba, addig csak támpontként szolgál számunkra.)
önkéntes csapatunk a világnapi rendezvényen