Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Iskolai közösségi szolgálat a Magyar Hospice-Palliatív Egyesületnél

A Magyar Hospice–Palliatív Egyesület Diák Önkéntes Programja

A hospice-ról: Végstádiumú rákbetegek professzionális ellátása vallástól, származástól vagy politikai irányultságtól függetlenül. Az ellátás ingyenes. Célja a testi, lelki szenvedések enyhítése, hozzátartozók segítése, melyet speciálisan képzett egészségügyi csapat biztosít.

Nem feladata az élet megrövidítése, sem meghosszabbítása, egyetlen célja, hogy a haldokló életminőségét fenntartsa, emberhez méltó körülményeket teremtsen számára.

Az Egyesületről: A magyarországi hospice szolgálatokat összefogó és koordináló szervezet, mely munkájával többek közt segíti a hospice mozgalom ismertségének terjedését, a szakmai fejlődést.

Mit csinálhatsz nálunk? Segíthetsz terjeszteni a hospice hírét közösségi fórumokon, személyesen, adományokkal (sütisütés, videó készítés, fordítás, adminisztrációs feladatok stb.)

Óraszám kitöltéséhez biztosított programjaink:

  • Ismeretterjesztő órák (daganatos betegségekről, halálról, haldoklásról, gyászról, hospice önkéntességről, mozgalmakról)
  • Intézménylátogatás (fakultatív)
  • Népszerűsítő rendezvényeken való részvétel és segítség (rakodás, rendezvényszervezés, fellépés, sütemények sütése, szórólapozás)
  • Saját anyagok / adományok elkészítése (süti vagy videó vagy egyéb egyeztetett ötlet) és azok bemutatása

Amit mi biztosítunk: Minden program fakultatív, így ha túlnyomó részt tetszik a feladat, de kétséged támadt valamelyik órával kapcsolatosan, előre jelezve kihagyhatod. Ha valamelyik feladat lelkileg megterhel, kérhetsz segítséget, önkéntes csapatunk és szakembereink rendelkezésedre állnak. Ha kérdésed merül fel, igyekszünk kimerítő választ adni rájuk.

Ha az Egyesület önkéntese szeretnél lenni az iskolai programon kívül is, írj e-mailt a hospice@hospice.hu címre.