Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE ÖNKÉNTES BEMUTATKOZÁS

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Üdvözlünk a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület
önkéntes toborzó oldalán!

Itt olvashatsz arról, hogy miért jó hospice önkéntesnek lenni, hogy hol, milyen területeken teheted ezt meg, mik a feltételek és a követelmények. A hospice a gyógyíthatatlan, daganatos betegek speciális, vallástól, származástól vagy politikai irányultságtól független ellátását jelenti, melynek célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Az ellátást, segítségnyújtást a végstádiumú rákbetegek kezelésére specializálódott orvosok, ápolók, gyógytornászok, szociális munkások, igény szerint pszichológusok, papok, dietetikusok és nem utolsó sorban önkéntesek végzik.

hospice önkéntesek szív montázs

Az ellátásban részesülő, súlyos betegséggel küzdő embereken nagyon sokféleképpen lehet segíteni, hogy megőrizhessék emberi méltóságukat. Az élet nem ér véget egy rossz diagnózissal, éppen ezért nagyon fontos, hogy támogassuk a betegeket abban, hogy értékesnek érezzék az életet az utolsó pillanatokig, és segítsünk tartalmassá tenni számukra. A súlyos betegség nemtől és kortól független, hospice beteg lehet gyermek, fiatal és idős ember egyaránt.

Egyesületünk közhasznú, nonprofit, országos szervezet, összefogja és koordinálja a Magyarországon dolgozó hospice szolgálatokat. Magyarországon közel 90 hospice ellátó működik, ezek között van otthonápolási szolgálat, ahol a szakemberek a betegnek és hozzátartozóinak saját otthonában segítenek, vagy lehet intézményi ellátás, kórházi osztályok, vagy egy kórházon belül több osztályt végiglátogató mobil teamek.

A hospice/palliatív ellátás lényege, hogy a beteget egy különféle szakemberekből álló csoport úgy lát el, hogy testi és lelki: pszichés, szociális és spirituális igényeit egyaránt figyelembe veszi. A csapat egyenrangú, összehangolt munkája arra irányul, hogy a beteg a lehető legkevesebb szenvedéssel, a legjobb életminőségben élhessen – ha lehetőség van rá, szerettei körében, vagy kórházi osztályon.

Önkéntesség. Munkánk célja, hogy tudásunkhoz mérten segítsük az életük végén járó betegeket, emberi méltóságának megőrzését, a hospice szolgálatok - a tagszervezeteink és az Egyesület – munkáját, elősegítsük a hospice által képviselt eszme terjedését.

Éppen ezért szinte bármilyen végzettséggel vagy érdeklődési körrel rendelkező önkéntesek jelentkezését várjuk! Ha úgy érzed, szeretnél segíteni a rákbetegek életének utolsó időszakában emberi méltóságuk megőrzésében, akár a közelükben, akár a háttérmunkálatokban, jelentkezz önkéntesnek és írd meg ötleteidet!

Ha szeretnél többet megtudni rólunk, olvasd honlapunkat: hospice.hu, kövess minket Facebookon: www.facebook.com/MagyarHospice A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt / www.facebook.com/HospiceOnkentes A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt vagy írj e-mailt a hospice@hospice.hu e-mail címre.

Szép napot kívánunk!

Bokorovics Tímea

önkéntes koordinátor

Egyesületi önkénteseink

Bokorovics Tímea portré

Bokorovics Tímea

ÖNKÉNTES KOORDINÁTOR
Hajdu Noémi portré

Hajdu Noémi

pályázatfigyelő, -író
Pótó Júlia portré

Pótó Júlia

Kharón korrektor

+ 75 szerződött hospice-önkéntes, diákönkéntes,
akik rendszeres és eseti feladatok elvégzésével járulnak hozzá az MHPE sikeréhez

Tisztségviselőink