Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Székelyudvarhelyi szakmai találkozó

2023. május 19.

Ezen a héten a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Alapellátási Intézet Hospice-Palliatív Tanszék munkatársai Dr. Szigeti Nóra palliatív orvos és Lukács Miklós okleveles ápoló, hospice-szakápoló, klinikia palliatív mobil team koordinátor, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnöke a Székelyudvarhelyi Városi Kórház és a SZÉK - Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ szakmai partenrtalálkozóján vett részt.

A találkozó lényege volt első körben a kórház intenzív terápiás, az onkológián, a neurológián valamint a belgyógyászaton, illetve a székelykeresztúri egységekben dolgozó ápolóknak, asszisztenseknek tartott előadás a palliatív kezelés alapjairól, a hospice mozgalomról, szemléletéről, alapelveiről, a magyarországi jógyakorlatról, amelyek jó alapot adhatnak arra, hogy a kórház által tervezett hospice részleg sikeresen el tudjon indulni a közeljövőben.

A látogatás második napján megismerhettük a pavilonos rendszerben üzemelő intézményt, betekintve több osztály és a székelykeresztúri egység működésébe.

A szakmai találkozó célja volt, hogy lehetőség nyíljon egy interaktív beszélgetésre a hospice mozgalomról, szakmai és társadalmi szemléletformálásról, a hospice ellátási formákról. A kórház alkalmazottainak további képzésében a PTE ÁOK munkatársai és a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ vállal partnerséget.

A kétnapos látogatás egy közös jövőre mutató egyeztetéssel, az együttműködés alapjait fektette le.

A kiváló partnerségi találkozó házigazdái Dr. Ilyés Ferenc a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ vezetője, Ladányi Kinga, adminisztratív igazgató, Székely Kinga, ápoló igazgató, Nagy Gyula, kórház menedzser és több osztály ápolója volt. Köszönjük a kiváló, gyors háttérszervezést Benedek Katalin Kollégának!

Az elhivatott kezdeményezésnek nagyon örülünk. Mindenfajta segítséget megadunk, hogy e nemes cél, e csodás környezetben megvalósuljon.

Köszönjük a szíves, baráti, kollegiális vendéglátást!forrás: Lukács Miklós - facebook.com A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt