Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Beszámoló a X. Pécsi Hospice-Palliatív Szimpóziumról

2022. október 17.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Alapellátási Intézete 10 éve hozta létre a Hospice-Palliatív Tanszéket elsőként az országban. A jubileum alkalmából országos szimpóziumot rendeztek október 14-én, a pécsi Szentágothai Kutatóközpontban.

A tanszék létrejötte az Alapellátási Intézet és a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány együttes és összehangolt szakmai, oktató- és kutatómunkájának köszönhető. Az elmúlt évek az oktatási, képzési programok kidolgozásával és megvalósításával, valamint a hazai és a nemzetközi kutatásokban való aktív részvétellel teltek. A betegellátásban elsőként Pécsett épült ki integrált palliatív ellátás, a Pécsi Integrált Palliatív Modell. A jubileumra megjelent a Palliatív ellátás című kötet is, melyben 41 szerző foglalta össze a palliatív medicina korszerű ismereteit.

„Azok az emberek, akik a palliatív és a hospice ellátásban dolgoznak, a mi hétköznapi hőseink” - mondta köszöntőjében dr. Komócsi András professzor, tudományos rektorhelyettes, hangsúlyozva, hogy utódaink elé ilyen példákkal fontos állnunk.

A teljes fényképes beszámoló megtekinthető a PTE oldalán A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt