Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Gyógyír a szíveknek és a közösségnek Beszámoló az OOI Mobil Team világnapi nárcisz ültetéséről

2022. október 10.

A hospice és palliatív ellátás világnapja minden év október második szombatján kerül megrendezésre. Ez alkalomból idén is emberek ezrei gyűlnek össze világszerte, hogy együtt kifejezzék elkötelezettségüket a daganatos betegek élethosszan tartó méltóságteljes ellátása mellett.

Az Országos Onkológiai Intézet ebben az esztendőben is nárciszültetéssel egybekötött ünnepséggel csatlakozott a világnap programjához, melynek idei jelmondata: “Gyógyír a szíveknek és a közösségnek.”

A Palliatív Mobil Team feladata az aktív onkológiai kezelés és a hospice-palliatív ellátás összehangolása, a betegek és családjuk palliatív igényeinek felmérése és érvényesítése a daganatellenes kezelés mellett. Az idei világnapon külön figyelmet kapnak a betegeket segítő családtagokat és közösségeket támogató programok. E szemléletet követve az elmúlt évben a Palliatív Mobil Team munkatársai a Magyar Rákellenes Ligával együttműködve, támogató csoportot indítottak hozzátartozók részére. A csoport célja, hogy megerősítést, támogatást nyújtson a családtagjukat ápolóknak abban, hogy képesek végig kísérni szeretteiket. Bízzanak saját erejükben, érezzék, hogy nincsenek egyedül!

A teljes fényképes beszámoló megetkinthető az OOI Facebook oldalán A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt