Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

In memoriam Pantz Dezső

2022. május 23.

In memoriam Pantz Dezső

Pantz Dezső
(1939 – 2022)

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Pantz Dezső, a Kék Kereszt Bt. alapítója és vezetője, valamint a Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület alapító és vezetőségi tagja 2022. április 27.-én hosszú betegség után elhunyt.

Pantz Dezső 1994-ben megalapította a KÉK KERESZT Bt-t és az akkori OEP Kockázatkezelő Kuratóriuma által kiírt pályázat egyik nyerteseként részt vett az otthoni szakápolás modelljeinek kidolgozásában. Budapesten, Zuglóban alakította ki a bázisát és folyamatosan együttműködött a pályázat további résztvevőivel, kölcsönösen segítve egymást.
1997-ban megalakuló Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület alapító és vezetőségi tagjaként mindig az elsők között volt, ha valakinek tudást, tapasztalatot kellett átadni.
23 éven át aktívan vett részt a vezetőség munkájában, 2019-től haláláig felügyeleti bizottsági tagként tevékenykedett az Egyesületben. Fájó szívvel emlékezünk a szeretett barátra és kollégára, akinek az elhivatottság, a csapatszellem, egymás munkájának tisztelete, megbecsülése volt a legfontosabb.
Halálával egyesületünk a közéleti munka iránt elkötelezett tisztségviselőjét veszítette el.
Végső búcsúztatása 2022. június 17.-én 15 órától lesz a kőbányai Új köztemető (1108 Budapest, Kozma u. 8-10.) szóróparcellájánál.