Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Szakmai úton Erdélyben jártak a Debreceni Hospice Ház munkatársai

2021. szeptember 03.

Lám elődbe adtam ma néked az életet és a jót, a halált és a gonoszt, ...válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod!.
Mózes V. 30. 15, 19.

A kolozsvári Diakonia Keresztyén Alapítvány munkarársai (dr. Sárosi Arthur főorvos úr, Forgács Tünde, önkéntes és otthonápolási koordinátor, Pattantyús Ágnes pályázatíró) a hospice otthonápolással kapcsolatos tapasztalatait, a finanszírozás, a forrásszerzés és nemzetközi együttműködés nehézségeit vázolták fel a Debreceni Hospice Ház Alapítvány delegációjának szakemberei (Porkoláb Gyöngyi kuratóriumi elnök, Seres Judit, Dózsa Csaba elnökhelyettes, Gál Mária, Bánk Tibor, Balogh Barnabás kuratóriumi tagok, Pogácsás Ildikó főnővér, otthonápolás koordinátora, Bálint-Szöllősi Adrienn pszichológus, Kiss Ida koordinátor) számára az augusztus 26-i találkozó alkalmával. A szakember képzés nehézségeiről, a palliatív és hospice otthon ápolással kapcsolatos esetleges jövőbeni együttműködésről egyeztettek a résztvevők.

Debrecei Hospice Ház Alapítvány kolozsvári csoportkép

Forrás: Debreceni Hospice Ház Alapítvány A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt

A brassói Reménység Háza Hospice központba látogattak az alapítvány kuratórium tagjai és a Hospice Palliatív és Terápiás osztály kollegái. Darabont Christina, Aldelean Csilla és dr. Demeter Melinda fogadta a Porkoláb Gyöngyi kuratórium elnök és Balogh Barnabás kuratórium tag által vezetett debreceni delegációt.
Finanszírozásról, az otthon ápolás szerepéről, az önkéntességről és egyéb együttműködési lehetőségekről tárgyaltak a résztvevők.
Az élet minden pillanatát értékeljük.

Debrecei Hospice Ház Alapítvány brassói csoportkép

Forrás: Debreceni Hospice Ház Alapítvány A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt