Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Utazási kedvezmény - kijárási tilalom alatti munkavégzés

2020. november 11.

A 2020. november 10-én Magyar Közlönyben megjelent 486/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet
"1.§ szerint:
- Ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül (a továbbiakban: utazási kedvezmény) veheti igénybe a helyközi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 3. § d) pontja szerinti egészségügyi dolgozó, valamint az az orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgató, aki a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködik.
2. § (1)
- Az egészségügyi dolgozó az 1. § szerinti közforgalmú személyszállítási utazási kedvezmény igénybevételére való jogosultság igazolása céljából a személyazonosság igazolására alkalmas okmányt és az egészségügyi intézmény által az 1. melléklet szerint kiállított igazolást köteles az ellenőrzés esetén felmutatni..."


Hatálybalépés: 2020. november 11.
A rendelet és a hozzá tartozó 1. számú melléklet az alábbi linken érhető el: Magyar Közlöny 2020/242. számA hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt


Kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás
A koronavírus elleni védekezés érdekében november 11-től kijárási tilalom lép életbe este 8 és reggel 5 óra között. Munkavégzés esetén lehetőség van az ez alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.
Az alábbi oldalon letölthető az igazolás mintája, amely magában foglalja a minimálisan elvárt tartalmi követelményeket.

Tájékoztató oldal a koronavírusrólA hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt