Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Hospice és palliatív ellátás világnapi videó pályázat

2020. szeptember 9.

Hospice és palliatív ellátás világnapi videó pályázatHospice és palliatív ellátás világnapja
2020. október 10.
A világnap mottója: „Az én ellátásom, az én jóllétem”

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület idén is csatlakozik a nemzetközi Hospice palliatív ellátás világnapjának megünnepléséhez, mellyel az életük végén járók emberi méltóságának megőrzésére, az ezért dolgozók áldozatos munkájára, társadalmunk halál és haldoklás tabujának oldására és az egymás támogatásának fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

Arra bíztatunk minden hospice szervezetet, önkéntest és civil közösséget, hogy idén is csatlakozzon a programsorozathoz, de a járványügyi helyzet miatt fokozott gondossággal és csak a szükséges óvintézkedések maradéktalan betartásával szervezzen személyes jelenlétet igénylő Hospice Világnapi figyelemfelkeltő, támogató, művészeti vagy sportrendezvényt.

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület központi rendezvényét idén rendhagyó módon fogja megünnepelni. A digitális tér adta lehetőségeket kihasználva pályázatot írunk ki, melyre várjuk

„Az én ellátásom, az én jóllétem” témakörében készített 1-5 perces videó klipek beküldését.

A pályaművek, bemutathatják a hospice betegellátás folyamatát, eredményességét, az általa elérhető életminőséget, az önkéntesek szerepvállalását, motivációját, tükrözhetik a professzionális segítségnyújtást, az életörömöt, az életvégi aktivitást és pozitív attitűdöt, vagy bármi más, a hospice ellátással kapcsolatos gondolatot, érzést.

Nem indítható pályaműként olyan videó, mely korábbi megrendelés alapján, finanszírozott módon készült és már valamilyen kampány során nyilvános bemutatásra került.

A pályamunkákkal szemben támasztott feltételek:
Gyakorlatilag megfelelnek egy okostelefon által készíthető felvétel minőségének.
- A videó hossza 1 és 5 perc közötti.
- A videó minimális felbontása 720p (azaz 1280x720px).
- A videó maximális felbontása 1080p (azaz 1920x1080px).
- A videó felbontása feleljen meg valamely szabványnak (pl. 720p-1280x720, 1080p – 1920x1080).

A pályázat benyújtásának módja, formai követelményei:
1. A videót töltse fel egy videó megosztó oldalra (YouTube, Vimeo, Indavideo, stb.),
2. Küldjön egy e-mail-t az iroda@hospice.hu címre, melyben üzenet tárgyaként a következőt tüntesse fel: „Az én ellátásom, az én jóllétem”
3. A pályázati e-mail-ben adja meg az alkotása linkjét, tüntesse fel a pályázó, a videó szerzője és az általa képviselt hospice szervezet nevét, értesítési címét, telefonos és elektronikus elérhetőségeit.
4. Felhívjuk figyelmüket a személyiségi jogokra: kérjük a videókban felismerhetően ábrázolt személyek publikációhoz való írásos belegyezését, melyet mellékletként kérünk csatolni!

Benyújtási határidő: 2020. október 10.

Eredményhirdetés: 2020. október 31.

Elbírálás: A nyertes pályázat kiválasztása közönségszavazatok alapján történik. A beérkezett videókat a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület weboldalán (hospice.hu A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt) közzéteszi és lehetőséget biztosít a videókat megtekintőknek, hogy leadott szavazatukkal hozzájáruljanak a nyertes klipek kiválasztásához.

Díjazás: Az alkotásokat kampányfilmként fogjuk a hospice ellátással való ismeretek terjesztésére, és szolgálataink népszerűsítésére közzétenni a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület honlapján, Facebook oldalain és egyéb publikációiban, természetesen a szerzők/közreműködő szolgálatok megjelölésével.

1. Díj: A közönségszavazatok alapján a legtöbb szavazattal értékelt mű alkotója díjmentesen részt vehet a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület konferenciáján.

2. Díj: A közönségszavazatok alapján a második legtöbb szavazatra értékelt mű alkotója díjmentesen részt vehet a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület on-line önkéntes, vagy szakmai alapképzésén.

3. Díj: A közönségszavazatok alapján a harmadik legtöbb szavazattal értékelt mű alkotója ajándékkosarat vehet át.

A klipekből on-line vetítést tervezünk, mely a 2020 évi Hospice Világnap rendezvénye részeként, az eredményhirdetéssel egybekötötten Zoom konferencia keretében fog megvalósulni.

További felvilágosítás és technikai segítségnyújtás: az iroda@hospice.hu címen kérhető.