Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Hivatás Megújító Nap Kaposváron · Beszámoló

2019. október 6.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház minden évben rendez egy az önkénteseinek szóló Hivatás Megújító Napot. Ennek témája idén A segítségnyújtás különböző formái volt. A program a következőek szerint alakult:

9:00 Ünnepélyes megnyitó

Előadások:

Szabó Gyuláné – Miért érdemes...?

Varga Ákos (pszichológus) – A segítségnyújtás pszichológiája

Mohayné Farkas Ibolya (kuratórium elnöke) – Mélyben és Reményben Alapítvány bemutatása

Babonits-Farkas Kinga (önkéntes koordinátor) – A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület és az Önkéntesség

Németh Sándorné (lelkigondozó) – A segítés lélektani nehézségei

Palavicsné Terényi Edit és Tóth Erika (pszichológusok) – önismereti teszt

15:00 Program Zárása

Hivatás Megújítás Nap Kaposváron 2019 1
Hivatás Megújítás Nap Kaposváron 2019 2

Képek forrása: Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt

Az eseménynek a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Arató Miklós orvosi könyvtára adott helyet. A kórház különböző osztályain tevékenykedő 37 önkéntes hallgatta a fent említett érdekes és figyelemreméltó előadásokat más szervezetek önkéntesi tevékenységéről, valamint arról, mire érdemes figyelni ahhoz, hogy az önkéntes munkát hosszú távon is szívből lehessen végezni.

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület önkéntességről szóló előadás többek közt a szervezetek, kórházak háttérből történő támogatásáról, a betegágy melletti munkán túli segítségnyújtásról szólt az Egyesületi minta és önkénteseink személyes beszámolója alapján. A hallgatóság nagy része többnyire betegágy melletti munkát végez, újdonságként értékelték és örömmel fogadták a háttérmunkák sokféleségét, aktívan kérdeztek.

Az ebéd után egy rövid, spontán alakuló kórházlátogatáson vehettünk részt, ahol megtekinthettük a 3 éve csodásan felújított, korszerűvé alakított kórház osztályait.

Köszönjük a Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház munkatársainak, hogy ilyen példaértékűen látják és használják az önkéntességben rejlő lehetőségeket, szervezett egységet kovácsolnak belőlük és kellő figyelmet fordítanak a csapatépítésre és a rekreációjukra. Valamint köszönjük az itt dolgozó önkénteseknek, hogy idejüket és energiájukat felajánlva segítik a kórház működését, a betegek ellátását és egy aktív, kedves csapatként részt vesznek számukra szervezet rendezvényeken.