Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

A prediabetes-szűrés gyakorlata a hazai családorvosi praxisokban

online kérdőív családorvosoknak

Tisztelt Kolléga!

Galvács Henrietta vagyok a Semmelweis Egyetem Patológiai tudományok Doktori Iskolájának hallgatója. Kollégáimmal az alábbi kérdőív kitöltésében szeretnénk a segítségét, illetve közreműködését kérni.

Kutatásunkhoz kapcsolódóan egy országos felmérést szeretnénk végezni a vegyes, illetve felnőtt családorvosi szolgálatoknál dolgozó háziorvosok, illetve ápolók körében a prediabetessel kapcsolatosan.

Mint ismeretes, a cukorbetegség napjaink egyik legfőbb népegészségügyi problémája. A diabetes mellitussal élők száma évről-évre járványszerűen emelkedik. Ennek megfékezéséhez a legfontosabb feladatunk a megelőzés, illetve a korai diagnosztizálás lenne. Kérdőívünkkel szeretnénk felmérni, hogy hazánkban a cukorbetegséggel kapcsolatosan, hogyan alakul az alapellátás secunder prevenciós tevékenysége, illetve foglalkozunk az ápolók jelenlegi, valamint jövőbeli kompetenciáival.

Kutatásunknak nem célja, hogy a szakembereink munkáját, tudását minősítsük, a beérkezett válaszok alapján szeretnénk meghatározni, hogy hol szükséges beavatkozni, illetve mivel lehet javítani az alapellátásban végzett prevenció hatékonyságát! Az újdonságnak számító kiterjesztett hatáskörű MSc ápolók helyét, illetve szerepét szeretnénk megvizsgálni a secunder prevencióban, az Önök segítségével.

A kérdőív a következő linken érhető el: https://docs.google.com/forms A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt

A kérdőív kitöltése önkéntes, illetve anonim. Semmilyen beazonosításra alkalmas adatot nem tartalmaz! Kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe.

Köszönjük, hogy hozzájárul kutatásunkhoz, illetve hogy időt szán a kérdőív kitöltésére!

Galvács Henrietta
Dr. Oláh Ilona
Dr. Szabó János
Dr. Balogh Zoltán