Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Megújult a hospice részleg

2018. szeptember 24.

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnöke (Lukács Miklós) és alelnöke (Dr. Benyó GÁbor) örömmel tett eleget prof.Dr. Bodoky György a Dél-pesti Centrumkórház onkológiai centrumának vezető főorvosa, a Szent László Hospice Alapítvány kuratóriumi tagjának meghívásának a hospice részlegen szervezett ünnepségre. A kórház vezetőségének támogatásával vált lehetővé, hogy a korábban az onkológiai osztálynak helyt adó pavilont felújítsák és oda költözhessen a 15 ágyas hospice részleg, melynek hivatalos átadása 2018. márciusban volt. Ezenfelül viszont nagyon sok támogató fogott össze azért, hogy az új helyszínen európai körülmények, barátságos, az emberi méltóságot megőrizni segítő környezet fogadja az életük utolsó szakaszában járó betegeket. A családias környezetű osztályt számos festmény teszi díszessé!

Gratulálunk az új osztály megnyitásához, kiváló szakmai és fáradhatatlan munkát kívánunk!

Megújult a hospice részleg a Szent László Kórházban Budapest 2018

Példát szeretnénk mutatni abban, hogy az onkológiai ellátásnak része az életvégi ellátást nyújtó hospice szolgálat is: nem engedhetjük el a kezét a daganatos betegeinknek akkor sem, ha a küzdelem ellenére a betegség látszik felülkerekedni

– fogalmazott prof. dr. Bodoky György, a Dél-pesti Centrumkórház onkológiai centrumának vezető főorvosa, a Szent László Hospice Alapítvány kuratóriumi tagja a hospice részlegen szervezett ünnepségen.”

Forrás: Szent László Hospice Alapítvány A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt