Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Méltóság Mezejét készítik elő az önkénteseink

Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány

Első bevetésüket kezdték meg önkénteseink a Méltóság Mezeje című rendezvényünk kapcsán.

Háromfős csoport, Babarci Lenke, Lévai Lívia és Balázsovics Hajnalka - a hagyományőrző rendezvényünk előtti héten - az Északi várfalsétányon, a nárciszágyás felfrissítését végezték. Az igen kemény, kiszáradt földet órákig kapálták, eltávolítva a gazt, fellazítva a talajt. Közben gyakorlott kertészként figyeltek arra, hogy a virághagymákban, gyökerekben kárt ne okozzanak.

Munkájuk során elhatározták, hogy a jövőbeni könnyebb, hatékonyabb munka érdekében, az ágyást szakszerűen és rendszeresen gondozzák. Ezért a tavaszt követően a hagymákat kiszedik, a föld tápértékét, szerves trágyával növelik, az öntözést rendszeresítik.

Az itt végzett önkéntes munka jó hangulatban telt, melyről a mellékelt fotók is tanúskodnak.

Hospice önkéntes Méltóság Mezeje PBHA 2014

Hospice önkéntes Méltóság Mezeje PBHA 2014

Voltak olyan, most végzett segítőink is, aki egyik támogatónk, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete által gyártatott szórólapjainkat terjesztették. Hartai Klára a Kertvárosban, Árkus Vanessza az Egyetemvárosban és Kertvárosban, Kéri Cintia az Uránvárosban vállalta a két oldalas tömegkommunikációs eszközeink szórását.

Alapítványunk által legyártatott néhány plakátból, dr. Csikós Ágnes elnök asszonyunk vitt a PTE 1. sz. Gyakorló Általános Iskolába, Árkus Vanessza az PTE ÁOK-ra, Balázsovics Mónika az Egyetemre és Uránvárosba. Helschtáb Klára a PTE Babits Mihály Gimnáziumába, a belvárosba, fellépőinknek, valamint másik támogatónkhoz, a Pécsi Egyházmegye Püspökségére vitt az aktuális reklámeszközökből.

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének vezetője, Gyenis Gabriella szintén kiveszi részét a propagandamunkából. Vállalta továbbá, hogy a plakátokat, szórólapokat nemcsak az irányítása alatt álló karitatív szervezetnél, hanem a Szociális Családvédelmi és Gyermekjóléti Szolgálat pécsi irodájának segítségével is továbbítja célcsoportjaink felé, a Méltóság Mezeje c. rendezvényünk minél hatékonyabb propagálása céljából.

Önkénteseinknek, támogatóinknak köszönjük a lelkes munkát. Reméljük, minél többen részt vesznek tavaszi, színvonalas programunkon. Bízunk bene, hogy a jó idő is ott akar majd lenni…

Hospice önkéntes Méltóság Mezeje PBHA 2014

2014. március 17.

Helschtáb Klára
marketing manager

Fotókat készítette:
Balázsovics Hajnalka
önkéntes team vezetője