Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Részvételünk egy fontos európai projektben

Zalaegerszeg, 2012. május 23.

TÁMASZ-Szociális Hálózatfejlesztés a határ mentén projekt fejléc

2012. május 23-án a Támasz- Szociális Hálózatfejlesztés a határ mentén c. projekt nyitókonferenciája zajlott le Zalaegerszegen. A Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás osztrák partnerekkel közös projektet indít el a szociális és hospice ellátás fejlesztése érdekében. A Társulás mintegy 240 ezer Eurós támogatást nyert el a Határon Átnyúló Együttműködés Ausztria-Magyarország 2007-2013 keretből, ebből 72.500 Euro jut a magyar hospice és szociális fejlesztésre. Magyar oldalról a kistérség stratégiai partnere a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület (Dr. Hegedűs Katalin), a Zala megyei Kórház (Dr. Csidei Irén), a Mónika-M Otthonápolási és Hospice Szolgálat (Kerkai Gyuláné), valamint a kistérség Támasz Intézménye (Jandó Nikolett).

A jövő decemberig tartó projekt során összehasonlító hatástanulmány készül a zalaegerszegi és a burgenlandi térség hospice és szociális szolgáltatásairól és a szakemberek tananyagot dolgoznak ki a hospice szakemberképzés nappali tagozatos bevezetésére. Emellett képzéseket bonyolítanak le: magyar oldalon gyakorló ápoló-, hospice-, jelnyelvi alapképzések, valamint motivációs tréningek és szupervízió valósul meg.

A Zalai Hírlap 2012. május 24-i tudósítása nyomán

TÁMASZ-Szociális Hálózatfejlesztés a határ mentén projekt együttműködő partnerei

(a stratégiai partnerek az együttműködési megállapodás aláírása után)

TÁMASZ-Szociális Hálózatfejlesztés a határ mentén projekt fejléc

Zalaegerszegi Televízió Híradó: Szociális hálózatfejlesztés a határ mentén (videó) A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt