Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Filmbemutató a NEFMI-ben

2012. május 18.

2012. május 18-án az Élet a halál előtt c. film vetítésére majd a hospice-palliatív ellátás hazai tennivalóinak megvitatására került sor a NEFMI-ben.

Élet a halál előtt filmbemutató a NEFMI-ben 2012

A rendezvény házigazdái a NEFMI Egészségpolitikai Főosztálya képviseletében Dr. Horváth Ildikó és Kissné Erdélyi Gabriella valamint Dr. Csikós Ágnes a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány kuratóriumi titkára, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület alelnöke volt.

Az Élet a halál előtt c. film a hatékony fájdalomcsillapításra és tüneti kezelésre, az ehhez kapcsolódó megfelelő szakmai háttér szükségességére hívja fel a figyelmet. Hazai üzeneteként a vetítés utáni diszkusszióban jelenlévők a hatékony fájdalomcsillapítás, a palliatív orvosképzés, multidiszciplináris megközelítés valamint az ehhez elengedhetetlen szabályozási és finanszírozási feltételek elősegítését fogalmazták meg.

Köszönjük a NEFMI Egészségpolitikai Főosztály munkatársainak a film bemutatásának lehetőségét és a résztvevők nyitottságát a hazai hospice-palliatív ellátás további fejlesztésére!