Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Összefoglaló a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület világnapi rendezvényéről

2010. október 8.

Hospice Világnap MHPE 2010 1

A hospice és palliatív ellátás világnapja alkalmából a Magyar Hospice - Palliatív Egyesület az Erzsébet téri Gödör Klubban, október 8-án pénteken, délután 14.00 órától 17.30-ig tartotta meg rendezvényét.

A program háziasszonyának Szily Nórát kértük fel, aki kitűnően oldotta fel a kezdeti megilletődöttséget. Fellépő művészeink - Kulka János, Polyák Lilla, a Kaláka együttes és Denk Viktória - előadásukkal, személyes kiállásukkal támogatják a hospice ügyét.

A rendezvényen a budapesti Trefort utcai Gyakorló Gimnázium, a Városmajori és a Weöres Sándor Gimnázium több tanára és 50 tanulója vett részt, akik aktívan segítettek a programok lebonyolításában: szórólapot osztottak, figyelemfelhívó táblákat és remek közös festményeket készítettek, ajándéktárgyakat árultak a hospice javára, önkénteseket toboroztak és aktív hallgatói voltak a műsornak.

Denk Viktória operaénekesnő műsora után Schaffer Judit, az egyesület elnöke hivatalosan megnyitotta a rendezvényt. Ezután Szily Nóra Kulka Jánossal beszélgetett, aki személyes élményeket osztott meg a közönséggel, majd rövid koncertet adott. Ezt követte a Kaláka együttes fellépése majd szakmai kerekasztal kezdődött Schaffer Judit, Dr. Hegedűs Katalin és Dr. Zana Ágnes közreműködésével, amelynek során szó esett a hospice ellátásról, a gyászmunkáról, az önkéntesség szerepéről, valamint az Egyesület munkatársai által kidolgozásra kerülő középiskolai oktatási modellprogramról. A rendezvény Polyák Lilla színművésznő fellépésével fejeződött be.

Hospice Világnap MHPE 2010 2

Hospice Világnap MHPE 2010 3

A műsor ideje alatt a vendégek megismerkedhettek a terápiás kutyákkal - és trénereikkel: Szily Gabriellával és Bukovenszki Ágotával, és betekintést nyerhettek munkájukba. Volt önkéntes-toborzó és könyvárusító stand, mentálhigiénés-, illetve gyásztanácsadás Dr. Hegedűs Katalin és Singer Magdolna részvételével; a diákok által hozott, a hospice javára felajánlott tárgyak árusítása. A bejáratnál felállított üzenőfalon tucatnyi látogató hagyott kis borítékban lelkesítő és dicsérő sorokat, üzeneteket (pl: Öröm volt a hospice-nak segíteni; Meghitt, Hangulatos, Példamutató, Emberi). A sajtó képviselőit Munk Katalin, az egyesület titkára koordinálta.

A program támogatói:

  • Szily Nóra
  • Kulka János
  • Kaláka Együttes
  • Polyák Lilla
  • Denk Viktória
  • Pentaton Koncert- és Művészügynökség
  • Gödör Klub
  • Missio Hungary Kft.
  • Ercsi Kenyérgyár

Hospice Világnap MHPE 2010 4

A programmal kapcsolatos sajtómegjelenések:

Az egyesület által kiadott sajtóanyagot és a fent említett riportokat számos más internetes fórum átvette és közzétette.

Zana Ágnes
program koordinátor

Nézze meg képgalériánkat is!