Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Semmelweis díj kitüntetés a Betegápoló Irgalmasrend Pécsi Ház osztályvezető ápolóinak

2010. július 8.

Irgalmasrend logó

Dr. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője 2010. július 8-án kitüntetéseket adott át a minisztériumban a Semmelweis Ignác születésének 192. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A több évtizeden át végzett kimagasló, példaértékű tevékenységéért, életműve elismeréseként Nemzeti Erőforrás Miniszter Díszoklevele elismerést kapott a Betegápoló Irgalmasrend Pécsi Ház hospice osztályának osztályvezető ápolója Györkőné Kovács Irén, és Teszlerné Ébert Etelka az ápolási osztály osztályvezető ápolója, hospice koordinátora.

Semmelweis díszoklevelek átadása 1

Györkőné Kovács Irén 1974-ben általános ápoló és asszisztensi képesítést, 1994-ben körzeti ápolói, majd 2006-ban OKJ szakápoló képesítést szerzett. 1978-tól a hosszúhetényi körzetben volt körzeti ápoló, majd a mázai háziorvosi körzetben asszisztensi, és háziápolási teendőket látott el. 2002-től a Baranya Megyei Kórház Kardiológiai osztályán volt ápoló, 2004-től a hospice osztály ápolója, jelenleg osztályvezető főnővére. Hivatásának célja, hogy a hospice csapatot erősítse, életminőséget tudjon biztosítani a haldokló betegek számára.

Teszlerné Ébert Etelka 1978-ban általános ápoló és asszisztensi képesítést, 1980-ban felnőtt szakápolói, 1994-ben pulmonológiai szakasszisztensi, 1996-ban osztályvezető ápolói, majd 2006-ban hospice szakápoló és koordinátori képesítést szerzett. 1978-tól a Baranya Megyei Kórház tüdőosztályán, 2007-től a hospice osztály koordinátora, ápolója. Jelenleg az ápolási osztály osztályvezető ápolója. Fontosnak tartja, hogy az ápolási osztályon is biztosítani tudja az életvégi ellátáshoz szükséges életminőséget, a pszichés vezetést és a családok lelki támogatását.

Semmelweis díszoklevelek átadása 2

Az oklevelek átadására ünnepélyes keretek között került sor Budapesten.

Semmelweis díszoklevelek átadása 3