Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

I. Nárcisz Futófesztivál · Budapest

2010. április 23.

I. Nárcisz Futófesztivál Budapest 2010 1

A Magyar Hospice Alapítvány idén április 23-án rendezte meg az első Nárcisz Futófesztivált a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

Az esemény házigazdája Balázsy Panni volt, továbbá részt vett Dobó Kata, Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, aki egy fantasztikus hangulatú bemelegítést tartott és Torres Dani, aki minden nárcisz eseményünkre eljön és énekel a gyerekeknek. Örömteli pillanat volt, amikor a bajai Futeam egyesület vezetője az általuk rendezett futás teljes bevételét személyesen adta át dr. Muszbek Katalinnak. A futást Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó indította. Közel 500 gyerek és felnőtt futott sárga pólóban, ezzel is kifejezve szolidaritásukat a hospice alapelveivel.
Az eseményen részt vettek fogyatékkal élő gyerekek is, akik jelenléte erősíti a programhoz csatlakozott iskolások egymás elfogadása iránt érzett nyitottságát.

I. Nárcisz Futófesztivál Budapest 2010 2

I. Nárcisz Futófesztivál Budapest 2010 3

A Méltóság Mezeje program 2007-ben indult útjára azzal a céllal, hogy a nárcisz szimbólumhoz kapcsolódó eseményekkel felhívjuk a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás szükségességére és arra, hogy az emberi méltóságot életünk végéig meg kell őrizni.