Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Nárcisz Futófesztivál Debrecenben

2010. április 8.

Nárcisz Futófesztivál Debrecenben 2010 1

Debrecenben, a Kossuth téren, a Méltóság mezején Bölcskei Gusztáv a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének gondolataival kezdődött az idei Nárcisz futófesztivál. Hangsúlyozta, hogy mindazok, akik ma sárga pólót húztak és eljöttek ide, értik mit jelent a méltóság, amely itt, most egymással közösséget vállaló emberekké kovácsolja a résztvevőket. Majd Szekeres Adrienn köszöntötte a résztvevőket ’Olyan mint te’ című dalával. Még az óvodás korúak is együtt énekeltek vele.

Porkoláb Gyöngyi, a Méltóság mezeje program debreceni vezetője, házigazdája a megbocsátás fontosságára világított rá, méltósággal kell viselni a sikert és kudarcot is, meg kell tudni bocsátani mindenkinek, hisz ezáltal megtisztulunk. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy ez a rendezvény nem a versenyről szól, hanem az elesettekkel, a betegekkel való együttérzésről. Kiemelte a példamutatás, a pozitív minták jelentőségét és azt, hogy az itt megjelent gyerekek tanáraikkal, edzőikkel, szüleikkel együtt futnak. Ez mindennél fontosabb, ebből lehet erőt meríteni egy morális és értékválságban lévő országban.

Nárcisz Futófesztivál Debrecenben 2010 2

A futás előtti bemelegítésben Senánszki Petra és Bernáth Csaba (Loki) segédkeztek. Az izgatott gyereksereget Sándor Tamás, egykori Loki csapatkapitány indította a útjára. A hangos üdvrivalgással elindult tömeget egy nárciszokkal feldíszített kisvonat zárta, amelyen a MÁV Alapítványi Óvoda kis óvodásai utaztak.

A 2 km-es táv megtétele után, a Nagyerdei célállomásnál a gyerekek átadták az iskolájuk udvarán nevelgetett nárciszokat azoknak az idős embereknek, akik a két idősek otthonát képviselték. A futófesztiválon a tavalyi évhez hasonlóan részt vettek a fogyatékkal élők és a látássérültek is. A rendezvényt Koroknai Árpád a Társulat című produkció debreceni résztvevője zárta az Élet szép az élet minden című dallal.