Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Méltóság Mezeje · Debrecenben

2009. október 8.

Méltóság Mezeje MHA Debrecen 2009

2009. október 8-án délután 14.30-kor több száz sárga lufira rögzítették a jelen lévő és a Méltóság mezeje programban részt vevő általános iskolás gyerekek kívánságaikat, gondolataikat, üzeneteiket hogy aztán egyszerre útjára engedjük őket. Több száz sárga színű gondolat emelkedett, szárnyalt a magasba a tiszta kék égbolton a címzettek felé.

Majd a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzésünk kifejezéseként immár hagyományosan több száz gyermekkel együtt ültettük el a nárciszokat Debrecenben, a Déri téren.

Debrecen elsőként csatlakozott a Méltóság mezeje programhoz 2007-ben. 2009-ben a debreceni programban a következő nyolc iskola és egy óvoda vesz részt: Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája, Ibolya Utcai Általános Iskola, Vénkerti Általános Iskola és AMI, Nagysándor József Általános Iskola és Előkészítő Iskola, Gönczy Pál Általános Iskola, Fazekas Mihály Általános Iskola, Petőfi Sándor Ált.Isk. és Óvoda, Szoboszlói Úti Általános Iskola, A vasút a gyermekekért Alapítványi Óvoda.

A Méltóság Mezeje program idei mottója: Az élet szép, az élet minden... A virágültetéssel egybekötött rendezvényen Koroknai Árpád és a Debreceni Népi Együttes adta elő a 40. Virágkarneválon már bemutatott Az élet szép, az élet minden... című produkcióját.