Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézményeknek

Megjelent a TAMOP-6.2.4/A pályázata
2008. december 23.

2008 december 23-án a Népszabadságban, a Magyar Nemzetben, illetve az NFÜ honlapján A hivatkozásra kattintva elhagyja a weboldalt megjelent a Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézményeknek c. pályázat (TAMOP-6.2.4/A), amelynek szövegéből idézünk:

Támogatás nyerhető az egészségügyi intézménynél alkalmazni kívánt orvos, egészségügyi szakdolgozó foglalkoztatásának támogatására, különösen a pályázati dokumentációban feltüntetett, illetve az adott intézményben hiányszakmának minősülő körökben, és a járó- és fekvőbeteg szakellátó intézményeken belül működő ún. mobil team (pl: hospice/palliatív-team) humán erőforrás állománya foglalkoztatásának támogatására, és ezen túl a teamen belül az egészségügyi szakellátáshoz kapcsolódó, közvetlenül a betegellátásban résztvevő egyéb, nem egészségügyi végzettségű szakemberek foglalkoztatásának támogatására.

A foglalkoztató intézményeknek a pályázat keretein belül 12-24 hónapos időtartamra vállalniuk kell a felvett munkavállalók foglalkoztatását, illetve a mobil teamek működtetését, majd a pályázat zárását követően biztosítaniuk kell a felvett munkavállalók továbbfoglalkoztatását, illetve a mobil teamek működtetését minimum a foglalkoztatás időtartamával megegyező időtartamig.

Pályázhatnak a közfinanszírozott egészségügyi szakellátást végző járó- és/vagy fekvőbeteg-szakellátó intézmények különös tekintettel az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló 2006. évi CXXXII. törvényben meghatározott súlyponti kórházakra, valamint otthoni szakellátást nyújtó szolgálatok és a házi orvosi szolgálatok (a részletekről feltétlenül tájékozódjon a teljes pályázati dokumentációban!).

A vissza nem térítendő támogatás összege 4 millió és 50 millió forint között mozoghat. A támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének 100 %-a lehet.

A pályázatokat 2009. március 2. és 2009. június 2. között lehet benyújtani. 2009. március 2. és 2009. március 20. között kizárólag csak súlyponti kórházak nyújthatnak be pályázatot.