Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület hírei

2007. április 30.

MHPE logója

  • Nemzeti Egészségügyi Tanács
  • SzJA 1%
  • Nemzeti Egészségügyi Tanács

2006. szeptemberében újjáalakult a Nemzeti Egészségügyi Tanács, a Kormány és az Egészségügyi Miniszter tanácsadó testülete. A testületbe - számos rákbetegeket képviselő hazai érdekvédelmi szervezet jelöltje közül - a Magyar Hospice-Palliatív Egyesületet elnökét, Dr. Hegedűs Katalint választották be.

A Tanács egyebek mellett a Kormány egészségügyi szervezéssel és irányítással kapcsolatos feladatainak ellátását segíti, a kormányzati egészségpolitika kialakításában és az ezzel összefüggő döntések meghozatalában kezdeményező, javaslattevő, véleményező és tanácsadó, a kormányzati egészségpolitikai döntések végrehajtásának folyamatában elemző és értékelő tevékenységet végez.

Egészségügyi Minisztérium logója

  • SzJA 1%

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület (MHPE) mint a hazai hospice ellátást koordináló, kiemelkedően közhasznú szervezetet 1995-ben alapították a hazai hospice szervezetek, így jogosult a Magyarországon adózók jövedelemadójának felajánlott 1 %-nak elfogadására.

2006-ban 1 079 385 Ft-tal segítették céljaink megvalósítását.

Köszönetünket fejezzük ki mindenkinek, aki mellénk állt és a gyógyíthatatlan betegekért, a hospice mozgalom és ellátás fejlesztéséért végzett munkánkat támogatásra méltónak tartotta.