Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Hospice Világnap · Pécs

2006. október 8.

A Hospice Világnap ismét lehetőséget adott számunkra, hogy a helyi közösséggel megismertessük a hospice filozófiáját, ellátási formáit, lényegét, továbbá, hogy köszönetet mondjunk mindazok számára, akik eddigi munkánkban közreműködtek, segítettek. Ez alkalomból alapítványunk, a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány Pécsett, október 8-án másodszor szervezett programokat.

E napon vasárnap 10-16 óráig figyelemfelhívó, tájékoztató standot állított szervezetünk a Széchenyi téren, a Polgármesteri Hivatal előtt, ahol működésünkről, a hospice ellátásról szóló tájékoztató anyagokat adtunk az érdeklődők számára.

Hospice Világnap PBHA 2006 1

Hospice Világnap PBHA 2006 2

Hospice Világnap PBHA 2006 3

Este 17 órai kezdettel a Pécsi Református Templomban kulturális estet rendeztünk. A műsor folyamán fellépett többek között a Pécsi Református Kollégium kamarakórusa, N. Rozgonyi Klára hegedű-, Nagy István Gergely brácsa-, Nagy András cselló-, Szabó Gabriella fuvolajátékával, valamint a Pécsi Nemzeti Színház két Jászai-díjas színésze, Sólyom Katalin és Füsti Molnár Éva. A két művésznő a Tom Ziegler Grace és Gloria című színművéből adott elő részletet. A hallgatóság soraiban egészségügyi dolgozók mellett, gondozott betegeink hozzátartozói és az érdeklődők köréből is szép számmal jelen voltak.

Hospice Világnap PBHA 2006 4

Alapítványunk kiemelt közhasznú szervezetként 2004 óta lát el súlyos állapotú, elsősorban daganatos, haldokló betegeket otthonukban. Fennállásunk óta 80 beteget és családot gondoztunk otthoni hospice ellátásunkban. Valljuk, hogy a hospice ellátás megfelelő hatékonysága, fejlődésének biztosítása, az egészségügyi, szociális és civil szféra összefogása nélkül elképzelhetetlen. Hospice világnapi rendezvényünk is ezt a célt szolgálta.

Lukács Miklós
Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány