Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

HOSPICE HÍREK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Beszámoló a Hospice Világnapról · Sopron

2006. október 5.

Hospice Világnap Sopron 2006

Szervezetünk a Málta Hospice Szolgálat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni csoportjához tartozik. Munkánkat önkéntes keretek között végezzük, kiadásainkat, adományokból és pályázati pénzekből finanszírozzuk.

Hospice Világnapi rendezvényünkkel munkánkra szerettük volna felhívni a figyelmet, bemutatni a színdarabon keresztül a haldoklók lelki vívódásait.

Hospice Szolgálatunk 2005 végén alakult meg, 26 önkéntessel dolgozunk mobil team formájában. A soproni Erzsébet kórház különböző osztályain kezelt betegeket segítjük, valamint a hazabocsátottakat otthonukban kísérjük tovább.

2006. október 5-én a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a Grace és Gloria c. színdarab, valamint a soproni iskolások Élet és halál titkai c. rajzaiból rendezett kiállítás szerepelt a programban. A kiállításon általános iskolások, és gimnazisták csodálatos műveit láthatták az érdeklődők, kb. 200-an, akik megtöltötték a különtermet. A meghívottak között voltak a város előkelőségei, valamint a kórház vezetősége, háziorvosok, érintett betegek és családtagjaik is.

Hospice Világnap Sopron 2006 1

Hospice Világnap Sopron 2006 2

A megnyitó beszédet Dr. Ruzsa Ágnes főorvos asszony tartotta, majd szervezetünk rövid bemutatása után a színművésznők előadása aratott hatalmas sikert.

A visszajelzések rendkívül pozitívak voltak, mindenkire nagy hatást gyakorolt a darab, anyagi támogatást is kaptunk a helyszínen elhelyezett perselyünkbe.

Kerekes Ildikó
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja

Nézze meg képgalériánkat is!