Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

INFORMÁCIÓK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Hospice alapfogalmak

Magyarország hospice ellátói térképe nagyítóval fejkép

ELLÁTÁS KERESŐ

Az adatbázisban település / kerület alapján kereshető a felnőtt hospice-palliatív ellátást nyújtó kórház és otthoni hospice ellátást nyújtó szolgálat.
a hospice ellátásban résztvevők a beteg körül ábra fejkép

MI A HOSPICE?

A hospice a súlyos betegségük végstádiumában levő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti multidiszciplináris csoport segítségével.
hasznos információk a betegfelvételi labirintushoz fejkép

A BETEGFELVÉTEL RENDJE

A hospice-palliatív ellátást kezdeményezheti a beteg, a beteg törvényes képviselője/hozzátartozója, családorvos illetve szakorvos. Az ellátás minden formája a beteg számára ingyenes.
Tévhitek és valóság a hospice-ról fejkép

TÉVHITEK ÉS VALÓSÁG

Fontos missziónk, hogy a tévhitekkel szembeállítsuk a valóságot, segítve ezzel azokat, akik igazán tenni szeretnének a súlyos állapotban levő betegekért.

Végsőkig kísérni tanácsadó füzet borító részlete fejkép

Letölthető: Végsőkig kísérni (pdf)

VÉGSŐKIG KÍSÉRNI

Tanácsadó füzet súlyos betegségben szenvedők hozzátartozóinak

Amikor azzal szembesülünk, hogy szeretett hozzátartozónk betegsége nem gyógyítható és az élet véges, szinte letaglóz a hír. Megannyi kétségbeesett kérdés és kétely merül fel bennünk.

- Tényleg nincs mit tenni?! - Hogyan tovább?! -

Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni, segíteni mindazoknak, akik úgy döntenek, végsőkig kísérik szeretteiket. Nehéz ez az út, testileg és lelkileg is kimerítő a betegnek és kísérőinek egyaránt, mégis számtalan szép és kedves élménnyel, emlékkel gazdagítja és fűzi szorosabbra majd a családot.

Ehhez szeretnénk támogatást nyújtani, hasznos elméleti és gyakorlati segítséget adni azoknak a családoknak, akik gyógyíthatatlan, súlyos beteg hozzátartozójukat gondozzák.

Méltósággal meghalni tájékoztató füzet borító részlete fejkép

Letölthető: Méltósággal meghalni (pdf)

MÉLTÓSÁGGAL MEGHALNI

Hogyan döntsünk az orvosi kezelésről az életünk végén?

Mi történne, ha egyszer csak baleset érné vagy betegség támadná meg, ami miatt nem tud többé kommunikálni? Biztos abban, hogy a kórházban tényleg az történne Önnel, amit szeretne? Családtagjai, szerettei tudnák, mi az, ami Önnek fontos? Nekik vajon nem lenne megterhelő, hogy olyan döntéseket kell meghozniuk, amelyek valójában Önt érintik leginkább?

Betegségeinkkel nem könnyű foglalkozni. Még nehezebb, ha arra gondolunk, hogy mi fog történni velünk, ha az orvosok már nem tudnak meggyógyítani: ha súlyos betegség vagy baleseti sérülés miatt az életünk a végéhez közeledik.