Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

INFORMÁCIÓK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Hospice alapfogalmak

Magyarország hospice ellátói térképe nagyítóval fejkép

ELLÁTÁS KERESŐ

Az adatbázisban település / kerület alapján kereshető a felnőtt hospice-palliatív ellátást nyújtó kórház és otthoni hospice ellátást nyújtó szolgálat.
a hospice ellátásban résztvevők a beteg körül ábra fejkép

MI A HOSPICE?

A hospice a súlyos betegségük végstádiumában levő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti multidiszciplináris csoport segítségével.
hasznos információk a betegfelvételi labirintushoz fejkép

A BETEGFELVÉTEL RENDJE

A hospice-palliatív ellátást kezdeményezheti a beteg, a beteg törvényes képviselője/hozzátartozója, családorvos illetve szakorvos. Az ellátás minden formája a beteg számára ingyenes.
Tévhitek és valóság a hospice-ról fejkép

TÉVHITEK ÉS VALÓSÁG

Fontos missziónk, hogy a tévhitekkel szembeállítsuk a valóságot, segítve ezzel azokat, akik igazán tenni szeretnének a súlyos állapotban levő betegekért.

Végsőkig kísérni tanácsadó füzet borító részlete fejkép

Letölthető: Végsőkig kísérni (pdf)

VÉGSŐKIG KÍSÉRNI

Tanácsadó füzet súlyos betegségben szenvedők hozzátartozóinak

Amikor azzal szembesülünk, hogy szeretett hozzátartozónk betegsége nem gyógyítható és az élet véges, szinte letaglóz a hír. Megannyi kétségbeesett kérdés és kétely merül fel bennünk.

- Tényleg nincs mit tenni?! - Hogyan tovább?! -

Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni, segíteni mindazoknak, akik úgy döntenek, végsőkig kísérik szeretteiket. Nehéz ez az út, testileg és lelkileg is kimerítő a betegnek és kísérőinek egyaránt, mégis számtalan szép és kedves élménnyel, emlékkel gazdagítja és fűzi szorosabbra majd a családot.

Ehhez szeretnénk támogatást nyújtani, hasznos elméleti és gyakorlati segítséget adni azoknak a családoknak, akik gyógyíthatatlan, súlyos beteg hozzátartozójukat gondozzák.