Semmelweis Garanciavédjegy logó
Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete logó

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

a hazai hospice szolgálatok közössége

Ki lehet önkéntes?

Bárki. Lehet gyermek, felnőtt, iskolás, dolgozó vagy nyugdíjas, férfi vagy nő, aki kedvet érez hozzá és szabadidejének egy részét az önkéntes segítségnyújtásra fordítja.

Kell hogy legyen egészségügyi végzettségem?

Nem. Dolgozhatsz nem szakmabeli önkéntesként, de ha szeretnél, részt vehetsz 40 órás általános hospice önkéntes képzésünkön, ahol számos hasznos szakmai ismeretet sajátíthatsz el elméletben és gyakorlatban egyaránt. Erről részletesebben az Önkéntes képzés menüpontban olvashatsz. Természetesen képzettségednek, szakmádnak és/vagy érdeklődési körödnek megfelelően kérhetsz munkát.

Látnom kell haldokló embereket?

Nem kell, de választható betegágy melletti munka is, ám ez mindenképpen a 40 órás hospice önkéntes képzéshez kötött tevékenység. Számos olyan munkaterületre is keresünk önkénteseket, ahol a feladat az ismeretterjesztés, a hospice szolgálatok munkájának támogatása. Így például a Magyar Hospice–Palliatív Egyesületnél a rendezvények biztosítása, képzések és egyéb programok előkészítése, szervezése, támogatók keresése vagy adminisztratív feladatok elvégzése.

Ha bármilyen kérdésed felmerül, írj nekünk a hospice@hospice.hu e-mail címre!

Letölthető nyomtatványok